Πέρασε η τροπολογία για το τέμενος στο Βοτανικό-Πολιτική παραφωνία από ΑΝΕΛ που καταψήφισαν μαζί με Χ.Α

 

ΦΩΤΟ: IN TIME(K. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Η υπερψήφιση της τροπολογίας για επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό θεωρήθηκε αυτονόητη για τα περισσότερα πολιτικά κόμματα που έδωσαν θετική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τους ΑΝΕΛ, τον συγκυβερνών κόμμα, που μαζί με την Χ.Α την καταψήφισαν, αποδεικνύντας ότι η υπερσυντηρητηική πολιτική του, σε θέμα δικαιωμάτων, δημιουργεί εκ των πραγμάτων μεγάλο πολιτικό πρόβλημα στον κυβερνητικό σχηματισμό.

Οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, ταυτίσθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, προφανώς για να διακαικολογήσουν την πολιτική τους συγγένεια στο υπερδεξιό χώρο. Ομως το γεγονός αυτό, από μόνο του, επιβαρυνει το κλίμα για τη συγκυβέρνηση, καθώς οι ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές των δύο κομμάτων που  την συγκροτούν, αποδεικνύεται πλέον ότι γίνονται ολοένα και πιο ασύμβατες.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ’ άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.

Καταγγελία Σκουρλέτη για το μαύρο σόου της Χ.Α

Για «μαύρο σόου» κατήγγειλε την Χ.Α  ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο σοβαρό επεισόδιο που έστησε μέσα στη Βουλή κατά του μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης, Χ. Ζειμπέκ.
«Η ομάδα που εκφράζει μέσα στη Βουλή σήμερα τις ναζιστικές, φασιστικές απόψεις της, η ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να τιμήσει την επέτειο του πραξικοπήματος της 4ης Αυγούστου κάνοντας για άλλη μία φορά ένα μαύρο σόου. Νομίζω ότι η απάντηση δίνεται και με την υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας για το τέμενος, που αποτελεί μία ψήφο υπέρ των δικαιωμάτων, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της δυνατότητας όλων των πολιτών στη χώρα να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here