Πέντε Ελλάδες «έβγαλαν» φέτος οι κροίσοι

Τον προϋπολογισμό πέντε Ελλάδων έβγαλαν φέτος ως κέρδος οι πλουσιοι της γης -για την ακριβεια σύμφωνα με το συντηρητικοτατο Bloomberg  οι ζάπλουτοι αυτού του κοσμου είναι κατά 237 δισ. πλουσιότεροι απο πέρσι (ο προϋπολογισμός της χώρας μας, όλα τα έξοδά μας, είναι περίπου 48 δισ.)

Εν μέσω απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα στην αρχή του έτους, της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit στα μέσα της χρονιάς και της εκλογής του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ προς το τέλος της χρονιάς, οι μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου αυξήθηκαν, παρά τις μεγάλες αυξομειώσεις, κατά 5,7% στα 4,4 τρισ. δολάρια μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. (Φαντάσου να ήταν και καλή χρονιά….)

Ο πλεον κερδισμένος είναι ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 11,8 δισ. δολάρια φέτος (περίπου το ένα τέταρτο των εξόδων της χώρας μας)

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 91,5 δισεκ. δολάρια έβγαλε 9 δισεκ. φέτος  και ο μεγιστάνας του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ έβγαλε επίσης «καλό μεροκάματο» (8 δισεκ.). Ο   Γάλλος Μπερνάρ Αρνό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE είναι ο μοναδικός μη Αμερικανός ανάμεσα σε αυτούς με τις πέντε «καλύτερες επιδόσεις», αυξάνοντας την περιουσία του κατά 7,1 δισ. δολάρια -τώρα ο άνθρωπος έχει 38,9 δισ. δολάρια.

Οι πέντε πρώτοι έβγαλαν συνολικο κάτι λιγότερο απο τον φετινό μας προϋπολογισμό -42 δισ. ήταν το κερδος τους

Ο  Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, ήταν στη δεύτερη θέση του δείκτη για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς μέχρι που ο Μπάφετ κατέλαβε τη θέση του τον Νοέμβριο. Ο Ορτέγα, του οποίου η περιουσία μειώθηκε κατά 1,7 δισεκ. δολάρια το 2016, είναι ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο με 71,2 δισεκ. δολάρια

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here