Πέντε βόμβες στο Αννόβερο, το σχέδιο των τρομοκρατών

Τρεις βόμβες μέσα στο στάδιο όπου θα διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, μία σε στάση λεωφορείου και μία στον σιδηροδρομικό σταθμό, σχεδίαζε να τοποθετήσει ομάδα τρομοκρατών την περασμένη Τρίτη στο Ανόβερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποία επικαλείται πληροφορίες από κύκλους των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί σχετικά από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες είχαν μάλιστα στη διάθεσή τους τα ονόματα των επίδοξων δραστών.

Ομως τα σχέδιά τους ανετράπησαν λόγω της έγκαιρης ακύρωσης της διεξαγωγής του αγώνα από τις αρχές, αναφέρει η εφημερίδα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην πόλη δεν βρέθηκαν τελικά εκρηκτικά, ωστόσο το Βερολίνο εκτιμά ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Γερμανία παραμένει υψηλός, καθώς, όπως επισημαίνει στην Bild am Sonntag ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, είναι περίπου 760 οι Γερμανοί πολίτες που έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο αριθμός των «υπόπτων» είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here