Πέθανε ο ηθοποιός Θεόδωρος Δημήτριεφ σε ηλικία 82 ετών

Ο δημοφιλής ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Θεόδωρος Δημήτριεφ, πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 82 ετών.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο το 1955 – 58, τραγουδώντας στις επιθεωρήσεις των θεάτρων «Βέμπο» και «Αλίκη», καθώς και στα κοσμικά κέντρα «Αστέρια» (Γλυφάδας) και «Μπλε Αλεπού» (οδού Τροίας).

Το 1959, προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου, «Ορέστεια» (σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη), στο Εθνικό Θέατρο, και, έκτοτε, έπαιζε σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, κυρίως ως κορυφαίος του χορού, λόγω της βαθειάς και ιδιαίτερης φωνής του.  Η τελευταία εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο ήταν την περίοδο  2003 – 2004 στον «Άμλετ» ως φάντασμα (σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη).

Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Οδυσσέας Ελύτης, Θεόδωρος Δημήτριεφ, Μάνος Κατράκης.

Έπαιξε (ως Δημητρίου), το 1961, στην ταινία «Άτλας» (σκηνοθεσία – Ρότζερ Κόρμαν) και, το 1962, τον Αγαμέμνονα στην ταινία «Ηλέκτρα» (σενάριο, σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη).

Το 1964, τραγούδησε (σε α’ εκτέλεση στο Θέατρο Κοτοπούλη «ΡΕΞ») στο ορατόριο «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και, το 1968, στο ορατόριο «Αθανάσιος Διάκος» του Γιάννη Νούσια, που ηχογραφήθηκε αργότερα από το ΕΙΡ (1971/72). Το 1984, τραγούδησε στην «Ελληνική ραψωδία» του Σώτου Βασιλειάδη (α’ εκτέλεση) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, στο «ΠΑΛΛΑΣ».

Θεόδωρος Δημήτριεφ, Νίκος Μπουσδούκος, Εθνικό Θέατρο – «Τρομπόνι» (1975).

Επίσης, είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταγλωττίσεις, χορωδίες και άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here