Πέθανε ο επιχειρηματίας Αλ. Μπακατσέλος

Σε ηλικία 84 ετών, απεβίωσε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ο οποίος ασχολήθηκε με τους κλάδους της εμπορίας, των τραπεζών και της ενημέρωσης.

Σπούδασε στα οικονομικά πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Θεσσαλονίκης, ενώ το 1959, μπήκε στην επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης, ιδρύοντας την εταιρεία «PYRAMIS Α.Ε.». Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία πρωτοστατεί στο εμπόριο εξοπλισμού κουζίνας και μπάνιου με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα διατέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρείας «ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε.» Το 1975 μπήκε δυναμικά στο χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Τράπεζας Εργασίας μαζί με τον Κώστα Καψάσκη. Αργότερα, αποχώρησε και έγινε ένα από τα βασικά ιδρυτικά στελέχη της Τράπεζας Εγνατία, η οποία το 2006 εξαγοράστηκε από τη Marfin.

Το 1996, μαζί με τους Χρήστο Λαμπράκη και Γιώργο Μπόμπολα, ίδρυσαν την εκδοτική εταιρεία ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., η οποία εξέδιδε τις εφημερίδες «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ενώ κατασκεύασε μια υπερσύγχρονη και πλήρως καθετοποιημένη εκτυπωτική και παραγωγική στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς με την ονομασία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ».

Ο Αγγελιοφόρος έκλεισε πριν λίγο καιρό οριστικά, χωρίς να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για δύο θητείες, αλλά και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1989 ως το 1993.

Υπήρξε πρόεδρος και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως και επίσης,  Επίτιμος γενικός πρόξενος του Βελγίου στη Βόρεια Ελλάδα και πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του απένειμε τον δεύτερο σε τάξη τίτλο του Πατριαρχείου, ανακηρύσσοντάς τον «Μέγα Άρχοντα Πρωτέκδικο». Επίσης, του απονεμήθηκε ο χρυσός σταυρός της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here