Πάτωσε πια η πολιτική -Και τους νεκρούς με το ταχύπλοο εκμεταλλεύεται το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι «τρολιές» του διαδικτύου

Εξαιρετικά μικροπρεπείς δηλώσεις έκαναν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (ο Θεοδωράκης μάλιστα και σε ρόλο ντετέκτιβ) με αφορμή  όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας για το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.  Εν τω μεταξύ σούσουρο σε πολιτικό επίπεδο (από τρολιές και  αναρτήσεις στο διαδίκτυο!) ότι τάχα στο ταχύπλοο επέβαιναν οι ….Φλαμπουράρης και Σταθάκης, εξανάγκασαν σε δηλώσεις και την Όλγα Γεροβασίλη

Αυτό είναι σήμερα το επίπεδο της πολιτικης αντιπαράθεσης στην Ελλάδα και απορούν οι επαγγελματίες πολιτικοί με την αποχή και με την αποστασοποίηση των νέων…..

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

δριτσας

Ο Θεόδωρος Δρίσας ως υπουργός  εξέφρασε την θλίψη του για το συμβάν και επεσήμανε ότι δεν έχει λόγια παρηγορίας για τους συγγενείς των θυμάτων, ότι πρέπει να διερευνηθεί το γεγονός και να βρεθούν οι ένοχοι και ότι πρέπει και η πολιτεία να αυστηροποιήσει ή πάντως να βελτιώσει το νομοθετικο πλαίσιο για τη ναυσιπλοϊα σε ό,τι αφορά ειδικά τα στενά περάσματα. Είπε επίσης ότι ο φερόμενος ως δράστης  ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής,  είχε γνώση του χώρου  και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει με ταχύτητα. Υπογράμμισε, δε ότι το θαλάσσιο πέρασμα από την Πέρδικα στη Μόνη επιχειρούν να το περάσουν κολυμπώντας ακόμη και κολυμβητές, αλλά ο ίδιος είπε ότι δεν θα το συνιστούσε».

Το γεγονός ότι ο υπουργός είπε πως ήταν αδιανόητο να τρέχει εξελήφθη ως «αδύνατο» και αντί (όπως ήταν) να εκληφθεί ως καταδικατικό για την ταχύτητα του ταχυπλόου, παρουσιάστηκε από το ΠΑΣΟΚ σαν υπεράσπιση του χειριστή!

Επισης, επειδή ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι οργίασαν σε ανόητη αντιπολιτευση επικαλούμενοι διαδικτυακές … αναρτήσεις που ανέφεραν ότι συνεπιβάτες του 78χρονου στο ταχύπλοο ήταν ο Φλαμπουράρης και ο Σταθάκης, ο κ. Δρίτσας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνεπιβατών, που ήταν οι Βενετσάνος Επαμεινώνδας, Βενετσάνου Ευθυμία, 60 και 70 ετών,  και η Θεοδότη Καρακάση. 

Ο  Θεοδωράκης, προτού δοθουν στη δημοσιότητα τα ονόματα, έλεγε με τα κινητά τους να εντοπιστεί που ήταν ο καθένας και να διαπιστωθεί αν ο 78χρονος ήταν όντως στο σκάφος ή το χειριζόταν κάποιος άλλος….

φωφη θεοδωρακης ευρωκνηση μπολαρη

Ο Κλουζό – Θεοδωράκης αναφέρει:

«Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».

Η Φώφη Γεννηματά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, έπεσε κι αυτό χαμηλά με την εξής ανακοίνωση (όπου καταλήγει κι αυτή σε ερωτηματικά τύπου Κλουζό, λες και ο Δρίτσας ήθελε να καλύψει τον ξάδερφο του Λυκουρέζου ή κάποιους άλλους σκαφάτους):

«Εύλογες απορίες -λέει το ΠΑΣΟΚ-  προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών. Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;»

γεροβασίλη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στις συκοφαντίες που προσπάθησαν να  εμπλέξουν τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα στη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα,  εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

skafos-aegina-ypourgoi

«Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.  Η τραγωδία  όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες»

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ακόμα και αν ο χειριστής ήταν άλλος, αφ ης στιγμής οι τρεις επιβαίνοντες και ο ιδιοκτήτης συμφωνουν στις καταθέσεις τους για το ποιος βρισκόταν στο τιμόνι και εφ όσον δεν υπάρχουν μαρτυρίες που να το αντικρούουν, όλα τα άλλα είναι θέματα φαντασίας και ο καθένας  μπορεί να φτιάξει δεκάδες σενάρια

Επειδή όμως η φημολογία ξεπέρασε τα όρια, ο υπουργός αναγκάστηκε ο ίδιος να «απολογηθεί» δίνοντας λεπτομέρειες του δυστυχήματος

«Οι τρεις καταθέσεις  στο Λιμεναρχείο ταυτίζοντα ότι  το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος», είπε ο υπουργός. » Επίσης επειδή ακούστηκαν για την κόρη του διάφορα, η κόρη και γαμπρός του Λυκουρεζου προσκόμισαν εισητήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν από την Κρήτη προς την  Αθήνα το απόγευμα του δυστυχήματος και άρα δεν μπορουσαν να βρίσκονται στο ταχύπλοο. Ακούστηκε και για το εγγόνι του χειριστή. Μα είναι 10 ετών το παιδί και δεν βρισκόταν εξάλλου στο ταχύπλοο. Ο δε χειριστής, όπως κατέθεσε ο ίδιος,  μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και  ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί το ταχύπλοο έμπαζε νερά. Είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και  ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».

Οσοι δεν ήταν εκεί είναι δύσκολο να πιστέψουν πόσο πολλά έγιναν μέσα στο χάος που ακολούθησε την σύγκρουση και που κράτησε πάνω από 4 ώρες, με ταχύπλοα και βάρκες να ψάχνουν κατ’ αρχήν για αγνοούμενους και όχι για δράστες -στη θάλασσα προέχει πάντα η διάσωση της ζωής.

Και ο δράστης πάντως είπε ότι μετά τη σύγκρουση τα είχε χάσει

‘Ήμουνα σε κατασταση σοκ κι εγώ», είπε. «Ηταν στο σκάφος μου άλλοι τρεις.  Κάλεσα έναν  γνωστό μου δύτη και έναν ακόμα ναύτη άλλης θαλαμηγού, οι οποίοι μετέφεραν τους επιβάτες  του ταχύπλοου στην θαλαμηγό ιδιοκτησίας μιας γυναίκας από την Ελβετία, έπρεπε να τους βρω κάπου να πάνε αφού το δικό μου έμπαζε νερά».
Ο ναύτης και ο δύτης επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του χειριστή. Εντούτοις μεταξύ άλλων ευλογων αποριών, είναι και το γιατί φρόντισε για τη μετεπιβίβαση μόνο των δικών του επιβατών και όχι όσων επέβαιναν στο τουριστικό σκάφος. Είναι ανθρώπινο να αναρωτιέται κανείς αν ήταν τόσο αναίσθητος, αν οι άλλοι είχαν ήδη περισυλλεγεί ή αν ο ίδιος είχε κάτι να κρύψει

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατέφυγε παράλληλα η κυβέρνηση, μετά τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που  ενέπλεκαν υπουργούς με το δυστύχημα στην Αίγινα. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here