Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί. Οχι στους φράχτες και δέηση για νεκρούς του Αιγαίου

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες πάνω από αριθμοί είναι κυρίως άνθρωποι, επισήμανε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, στην ομιλία του στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Ο πάπας απηύθυνε εκ νέου έκκληση να λυθεί το προσφυγικό και προχώρησε σε κοινή δέηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Επανέλαβε επίσης τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος, όπως είπε, «παρά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά και ανοιχτές τις πόρτες του».

«Σήμερα θα ήθελα να ανανεώσω την έκκληση μου για βοήθεια. Πολλοί πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα διαβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον, πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Επανέλαβε ακόμη ότι «τα φράγματα οδηγούν σε διαιρέσεις» και οι διαιρέσεις, όπως είπε, «αργά ή γρήγορα προκαλούν συγκρούσεις».

Στη συνέχεια ο Πάπας Φραγκίσκος,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος έκαναν κοινή δέηση για όσους έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος για να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου.

Σε μια συμβολική κίνηση Φραγκίσκος, Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος πέταξαν στεφάνια στα νερά του Αιγαίου στη μνήμη όλων εκείνων και κυρίως των παιδιών που πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, από όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από το νησί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here