Πάπας σε πρόσφυγες: Συγνώμη, είστε δώρο κι όχι βάρος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Νέο ηχηρό μήνυμα προς τους ηγέτες της ΕΕ για τον τρόπο που έχουν αντιμετωπισθεί μέχρι τώρα οι πρόσφυγες και η προσφυγική κρίση, έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, λίγες μέρες μετά το ταξίδι του στη Λέσβο.  

«Σας μεταχειρίζονται σαν ένα βάρος, ένα πρόβλημα, ένα κόστος, ενώ είστε ένα δώρο» αναφέρει ο Πάπας σε μήνυμά του προς τους πρόσφυγες και το καθολικό εθελοντικό ίδρυμα Astalli, το οποίο ανήκει σε Ιησουίτες κληρικούς.

«Tόσες φορές δεν σας κάναμε δεκτούς! Συγχωρέστε την κλειστή και αδιάφορη συμπεριφορά των κοινωνιών μας που φοβούνται την αλλαγή ζωής και τρόπου σκέψης, η οποία απαιτείται με την παρουσία σας», συμπληρώνει.

»Όποιος απομακρύνθηκε από την πατρίδα τους, σαν και εσάς, εξαιτίας της καταπίεσης, του πολέμου, μιας φύσης που αλλοιώνεται από την ρύπανση και από την ερημοποίηση ή εξαιτίας μιας άδικης κατανομής των πόρων του πλανήτη, είναι ένας αδελφός με τον οποίο πρέπει να μοιραστούμε το ψωμί, το σπίτι και την ζωή μας», επισημαίνει ο ποντίφηκας.

«Ο κάθε ένας από εσάς μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα που ενώνει μακρινούς λαούς, η οποία καθιστά δυνατή την συνάντηση διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών, ως μια οδός για να ανακαλύψουμε την κοινή μας ανθρωπιά» υπογραμμίζει με νόημα ο Πάπας.

«Η εμπειρία σας .μια εμπειρία πόνου και ελπίδας- μας υπενθυμίζει ότι είμαστε όλοι, στην γη, ξένοι και οδοιπόροι και ότι κάποιος μας δέχθηκε με γενναιοδωρία, χωρίς κάποια ειδική αξία», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here