Απελπισία για 7.000 εγκλωβισμένους στην Ειδομένη-Μόλις 300 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(T. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σε απελπιστική κατάσταση, εγκλωβισμένοι και μετέωροι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, βρίσκονται πάνω από 7.000 πρόσφυγες. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά επί αρκετές ώρες καθώς οι βαλκανικές χώρες σε συνεννόηση με την Αυστρία αποφάσισαν να στενέψουν ασφυκτικά τον λεγόμενη Βαλκανικό διάδρομο.

 

Τα σύνορα άνοιξαν μετά από ώρες στις 9 το βράδυ της Κυριακής  στο ύψος της ουδέτερης ζώνης Ειδομένης – Γευγελής.  Ωστόσο, μόνο 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία. Από τις 4 τα ξημερώματα, το σημείο διέλευσης παραμένει κλειστό, ενώ ο καταυλισμός στην Ειδομένη «βουλιάζει» από πρόσφυγες.

  • Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» μεταφέροντας 1.810 πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, που αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά διέθεσε από χθες το απόγευμα και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ ήδη έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς. Επίσης, ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here