Πάλι ερήμην της Ελλάδας καλεί διάσκεψη η Αυστρία για την Τουρκία και το προσφυγικό

Ερήμην της Ελλάδας καλεί τις χώρες του Βίζεγκραντ η Αυστρία να συζητήσουν …. για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στον απόηχο του νέου τελεσίγραφου Τσαβούσογλου. Στόχος της συνάντησης είναι να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων μετά τις νέες απειλές της Άγκυρας ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία με την ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη ηγέτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ. «Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό κατ εμέ ήταν εξαρχής μια απλώς μεταβατική λύση έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» είπε  ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild χωρίς ποτέ βεβαια να λέει  τι θα έκαν αν ηταν Ιταλια ή Ελλάδα, δηλαδή τα σύνορα της ΕΕ…..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here