Πάει γυρεύοντας και ο Ρέντσι -ίσως συμμετάσχει στις επιδρομές των ΗΠΑ κατά ISIS στη Λιβύη

Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ρώμη  σε πρώτη φάση ανοιγει τις βάσεις της για απογείωση αμερικανικών πολεμικών (εκαντίον του ISIS στη Λιβύη) και στην επόμενη φάση μελετά να εμπλακεί και η ιταλική αερπορία στις αεροπορικές επιδρομές που «εγκαινίασαν» χτες οι Αμερικανοί.

Οι αμερικανικές επιδρομές άρχισαν κατόπιν αιτήματος της λιβυκής κυβέρνησης και η Ιταλια ενημερώθηκε σχετικά την παραμονή (δηλαδή την Κυριακή).

Η ιταλική ανάμιξη συζητείται πάντως (έστω και γενικώς και αορίστως)  από διμήνου στη Ρώμη.

Τα πρώτα αμερικανικά πλήγματα χτες σημειώθηκαν από  μαχητικά που απογειώθηκαν απο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο. Ομως οι ΗΠΑ πιέζουν για να κάνου χρήση των βάσεων του ΝΑΤΟ στη Σικελία.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε τη Δευτέρα πως «οι αμερικανικές επιδρομές αξιολογούνται θετικά» από την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως η Ρώμη «ενθαρρύνει την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που θα φέρουν σταθερότητα και ειρήνη στους Λίβυους».

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera» έχει ήδη δοθεί η έγκριση για χρήση της νατοϊκης βάσης στη Σιγκονέλα της Σικελίας και ίσως και για χρήση του Αβιάνο. Επίσης, υποστηρίζει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές, η λιβυκή κυβέρνηση θα μπορούσε την επόμενη φορά να απευθύνει απευθείας στη Ρώμη το αίτημα για επιδρομές είτε να «κληθεί» η Ιταλία να παίξει ενεργό ρόλο απο το ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση δεν φαίνεται αρνητική σε αυτό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here