Πάγκαλος:Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει-Ψάχνουμε ηγέτη του κεντρώου χώρου

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Την θέση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει ότι αυτοί που παραμένουν υπό την Γεννηματά είναι τίμιοι νοσταλγοί του παρελθόντος, εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στον Σκάι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το χειρότερο ΠΑΣΟΚ είναι ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κραταιού ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει αναζήτηση μιας προσωπικότητας εκτός των πολιτικών στελεχών για να ηγηθεί του κεντρώου χώρου.

Με το τρόπο αυτό ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει πανηγυρικά, ότι μια σειρά πρώην βαρώνων του παλαιού ΠΑΣΟΚ, επιζητούν το κατάλληλο πρόσωπο με την μέγιστη δυνατή εμβέλεια(τύπου Σημίτη), προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα ανασυστήσει την επικυριαρχία του αποτυχημένου παλαιού πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ουσιαστικά ανεπαρκή τον Σταύρο Θεοδωράκη για το ρόλο αυτό, λέγοντας ότι με το Ποτάμι εξάντλησε την παρέμβαση του στη πολιτική ζωή. Μίλησσε αόριστα για κάποιο δημοσιογράφο ή επιχειρηματία που μπορεί αν συγκεντρώνει τα κατάλληλα προσόντα.

Προφανώς θεωρεί λίγη και την Γεννηματά για να αναλάβει το ρόλο της πολιτικής αναδιοργάνωσης του λεγόμενου μεσαίου χώρου.

Κι επειδή λείπουν ηγέτες τύπου Σημίτη, η επιλογή είναι δύσκολη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Σημίτης μαζί με τον κ. πάγκαλο, την Αννα Διαμαντοπούλου και άλλους συναντήθηκαν στο σπίτι του κ. Β. Κοντογιαννόπουλου πριν 3 μήνες για  φιλικό δείπνο, στο οποίο όμως τέθηκαν και ονόματα πιθανόν νέων ηγετών της λεγόμενης μεγάλης «κεντροριστεράς¨, δηλαδή ενός μεσαίου μορφώματος, ικανού να διεμβολίσει την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο αυτό και την διεισδυτικότητά του, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί φέρεται ότι όλοι συμφώνησαν πως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας θα μπορούσε να παίξει το ρόλο αυτό. Βέβαια ο κ. Στουρνάρας διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά μόνο ως προς τον παρόντα χρόνο. Είπε δηλαδή ότι εστιάζει στα καθήκοντά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφησε δηλαδή ορθάνοιχτη τη πόρτα για το προσεχές μέλλον που όμως μπορεί να είναι και πολύ κοντά.

Αλλά και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είπε στη συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή, ότι κάποιοι υπονομεύουν ανοικτά την Γεννηματά, αλλά εκείνη έκανε πως δεν κατάλαβε.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δηλωσατε ψηφοφορος δεξιας κυριε παγκαλε και εμεις σε στηριζαμε σαραντα χρονια.τωρα επανερχεστε για να κανετε ζημια στο κεντρο και σε εκεινους που συνεχιζουν και προσπαθουν να κανουν ανασυγκροτηση της κεντροαριστερας.αρκετα σας πληρωσαμε.μημαςπροκαλειτε και μαςυβριζετε. η εξυπναδασας ειναι παρελθον.και δεν ειναι παρελθον η κυρια γενηματα που αγωνιζεται κοντρα σε σαςπου την συκοφαντειτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here