Ο ISIS έκαψε ζωντανές 19 γυναίκες Γεζίντι επειδή αρνήθηκαν να γίνουν σκλάβες του σεξ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ISIS έκαψε ζωντανές μέσα σε σιδερένια κλουβιά, 19 γυναίκες Γεζίντι, επειδή αρνήθηκαν να έχουν σεξουαλικές επαφές με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το περιστατικό συνέβη στη Μοσούλη, η οποία αποτελεί ακόμη προπύργιο του ISIS.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ARA, ‘ένας ακτιβιστής των τοπικών media, με το όνομα Abdullah al-Malla, είπε: «Οι γυναίκες τιμωρήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν σεξ με τους μαχητές του ISIS.  Τα 19 κορίτσια κάηκαν ζωντανά ενώ εκατοντάδες παρακολουθούσαν το γεγονός.  Κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τις σώσει  από την βάρβαρη αυτή τιμωρία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάνθρωποι του ΙSIS χρησιμοποιούν αυτή την τακτική. Πέρσι είχαν κάψει επίσης ζωντανούς μέσα σε σιδερένια κλουβιά, αιχμαλώτους και κατασκόπους όπως τους είχαν χαρακτηρίσει.

Πριν μερικούς μήνες είχε ανακαλυφθεί επίσης υπόγεια φυλακή-τάφος, μέσα στην οποία οι εγκληματίες του Ισλαμικού Κράτους είχαν κλείσει δεκάδες γυναίκες Γεζίντι από αυτές που είχαν αιχμαλωτίσει το 2014 στη περιοχή της Συρίας.

Τα Ηνωμένη Εθνη εκτιμούν ότι ο ISIS έχει σε αιχμαλωσία  1.800 έως 3,500 γυναίκες Γεζίντι και έχει εκτελέσει περί τους 2.500-5.000 άνδρες Γεζίντι. Πρόκειται για ουσιαστική γενοκτονία της μειονότητας αυτής που ζει επί αιώνες στην ευρύτερη περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here