Ο Ai Weiwei στήνει μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο – Συνέντευξη τύπου αύριο

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei επέστρεψε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, στη Λέσβο και  ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει και θα δωρίσει στον δήμο ένα μνημείο για τους πρόσφυγες.

Για τον λόγο αυτό, συνάντησε τον δήμαρχο, Σπύρο Γαληνό, και μαζί επισκέφθηκαν διάφορα σημεία όπου μπορεί να στηθεί το μνημείο που θα εκπέμπει μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες όλου του κόσμου. Ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε θερμά τον Κινέζο καλλιτέχνη διεθνούς φήμης για την προσφορά του που έχει «έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και μεταφέρει παγκόσμια, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα της συμπαραστάτης και της αλληλοβοήθειας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, κάτι το οποίο πραγματώνεται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, στις παραλίες της Λέσβου».

Ταυτόχρονα το υπουργείο Μετανάστευσης κι ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας υποδέχεται τον κορυφαίο Κινέζο εικαστικό διοργανώνοντας την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 στις 6.00 μ.μ.συνέντευξη Τύπου στο forum του  ξενοδοχείου King George (Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα),

Ο Ai Wei Wei θα μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα που του δημιούργησαν τα όσα είδε και έζησε αυτές τις μέρες με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here