Ο στρατός του Ασαντ εξόντωσε πάνω από 100 τζιχαντισές του ΙSIS

Mεγάλη νίκη κατά του ISIS κατάφεραν δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στη συριακή κυβέρνηση. Οπως δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή του συριακού στρατού στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, σκότωσαν πάνω από 100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσα σε μια εβδομάδα μαχών για την κατάληψη του –στρατηγικής σημασίας– αυτοκινητόδρομου του Χαλεπίου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν την πόλη Κανασέρ, που βρίσκεται νότια του Χαλεπίου, πλήττοντας τη ζωτικής σημασίας γραμμή τροφοδοσίας για την βόρεια πόλη, με ελεύθερους σκοπευτές να ανοίγουν πυρ σε αυτοκινητοπομπές.

Με συντονισμένη επίθεση, ο συριακός στρατός έδιωξε τους τζιχαντιστές, διασφάλισε τον δρόμο νωρίτερα σήμερα και αποκατέστησε την κυκλοφορία των οχημάτων με τη βοήθεια των τοπικών δυνάμεων αυτοάμυνας.

«Εξολοθρεύσαμε συνολικά πάνω από 100 τζιχαντιστές και καταστρέψαμε 10 φορτηγά που ήταν γεμάτα με οπλοπολυβόλα», ανέφερε η στρατιωτική πηγή.

Παράλληλα σήμερα, μια τουρκική στρατιωτική πηγή ανέφερε πως το πυροβολικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξε περίπου 10 στόχους του ΙΚ στο συριακό έδαφος την Κυριακή. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι στόχοι βρίσκονταν βόρεια του Χαλεπίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here