Ο Σουλτς κανει καμπάνια για τη Μέρκελ (με πρόσχημα το προσφυγικό) και λέει ότι η χώρα του «ξοδεύει τα χρήματα σκληρά εργαζομένων πολιτών»

Την εικόνα ενός σκληρά εργαζόμενου λαού που με τα χρήματά του επιδοτεί τη λυση του προσφυγικου και σε αντάλλαγμα εγκαταλείπεται από τους κεντροευρωπαιους και όχι μόνον, προβάλλει σε συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς – ο οποίος σημειωτέον δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος και για την καγκελαρία της Γερμανίας.

Για να μη ξεφύγει εντελώς πολιτικά αφού είναι πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και δεν μπορει να εκφράζεται ως στέλεχος του σοδιαλδημοκρατικού κόμματος της χώρας του, περιορίζεται στο προσφυγικό. Εντούτοις  τα «καρφιά» του πάνε προς πάσα κατευθυνση.

Στη συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Σουλτς  λέει:

«Η Γερμανία  επωμίζεται στο προσφυγικό τεράστια βάρη εξαιτίας της άρνησης ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχτούν πρόσφυγες, και ιδίως  οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης εγκατέλειψαν τη Γερμανία σε αυτή της την προσπάθεια. Η Γερμανία δεν ασκεί όπως την κατηγορούν ηθικό ιμπεριαλισμό. Δεν κραδαίνει κανένα ηθικό ρόπαλο, αλλά αναγνώρισε απλώς ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Δεν γίνεται  διαφορετικά. Σε  αντάλλαγμα την εγκαταλείπουν. Η γερμανίδα καγκελάριος είπε και έπραξε το σωστό».

Απείλησε μάλιστα έμμεσα τις (προφανώς κατά τη γνώμη του αγνώμονες χώρες) ότι η  Γερμανία θα μπορούσε να αλλάξει τακτική, διότι  σηκώνει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος  υποστηρίζοντας χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες.

Είπε συγκεκριμένα:

«Η Γερμανία δικαιούται μπροστά σε αυτήν την κατάσταση να πει ότι πρέπει να δούμε  συνολικά την ευρωπαϊκή πολιτική και την κατανομή των βαρών. Τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία λαμβάνει η Πολωνία καθαρά κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ συγχρηματοδοτούνται από σκληρά εργαζόμενους πολίτες στη Γερμανία».

Ο Σουλτς συνέδεσε μάλιστα την πολιτική απέναντι στη Ρωσία με την προσφυγική κρίση.

«Χώρες μέλη της ΕΕ, οι οποίες αισθάνονται να απειλούνται από τη Ρωσία, έλαβαν στρατιωτική βοήθεια και απολαμβάνουν έμπρακτη αλληλεγγύη  υπό τη μορφή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. ‘Οταν όμως έρχονται στην πόρτα τους πρόσφυγες οι ίδιες αυτές χώρες, οι οποίες χτες ακόμα ζητούσαν αλληλεγγύη, λένε πως δεν είναι διατεθειμένες να  κάνουν το ίδιο».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους 27 να λύσουν στη Μπρατισλάβα το προσφυγικό πρόβλημα με ευρωπαϊκό τρόπο.

Παρότι περιορίστηκε στο προσφυγικό που είναι politically correct και αποδεκτό ζήτημα, εντούτοις οι «σπόντες» για τα χρήματα που ξοδεύει για χάρη της Ευρώπης ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός, θα μπορουσε κάλλιστα να αναφέρονται και στην Ιταλία και στην Ελλάδα, που τις αφήνει βέβαια στο απυρόβλητο μια που έχουν γονατίσει από το προσφυγικό, αλλά σίγουρα τον ενοχλούν. Ο Ρέντσι χτες είχε πει για παράδειγμα ότι στη Μπρατισλάβα θα θυμίσει στη Γερμανία ότι δεν μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο για τα ελλειμματα στις άλλες χώρες αλλά να ξεχνάμε ότι υπάρχουν κανόνες και για δικαιότερη κατανομή των πλειονασμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here