Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα indymedia, την ευθύνη για την επίθεση με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην οδό Αγράφων, στο Μαρούσι.

«Σήμερα στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που ανήρτησε.

 

«Αφού πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπως και σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της εφημερίδας (και όχι εργαζομένων όπως ψευδώς αναφέρεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ). Παρ’όλο που τα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται πλησίον του ΑΤ Νέας Φιλοθέης, οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Στο πρόσφατο παρελθόν, στις 16 Μαρτίου μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Χίλτον. Οι δράστες έφτασαν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι επικεφαλής των δανειστών που βρίσκονται στη χώρα μας, και κρέμασαν πανό. Προσήχθησαν 12 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Στις 23 Φεβρουαρίου, 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο στούντιο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here