Ο Ραχόι διασπά τους σοσιαλιστές-Θέλουν να ρίξουν τον Σάντσεθ για να τελειώσει η ακυβερνησία

Οι εφημερίδες El País και El Mundo μετέδωσαν ότι 17 στελέχη της 38μελούς εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος των σοσιαλιστών  παραιτήθηκαν ώστε να προκαλέσουν την ανατροπή του ηγέτη τους Πέδρο Σάντσεθ.

Στόχος τους είναι να μπορέσει ο Ραχόι να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και να  τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το βασικό τους επιχείρημα είναι «το καλό της χώρας» αλλά και το γεγονός ότι ο Ραχόι φορτώνει όλα τα προβλήματα στη μη συνεργασία των σοσιαλιστών -τους χρεώνει δηλαδή στην κοινή γνώμη και τους παρουσιάζει ως υπεύθυνους για την ακυβερνησία.

Ο 44χρονος Σάντσεθ (γιος επιχειρηματία που ήταν μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος  PSOE) σπούδασε οικονομικά και εντάχθηκε από πολύ νέος και εκείνος στο κόμμα.

Η πρώτη πολιτική θέση που ανέλαβε ήταν όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της  Μαδρίτης, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση

Το 2009 πήρε τη θέση του αποχωρήσαντα βουλευτή Πέδρο Σόλβες στο Ισπανικό Κοινοβούλιο.

Οταν παραιτήθηκε ο  Ρουβαλκάβα από τη θέση του γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις κομματικές εκλογές του Ιουλίου 2014, τον διαδέχθηκε με το 49% των ψήφων.

Στόχος του ήταν να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους που όδευαν μαζικά προς τους Ποδέμος.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2016, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε δεύτερο με 22,6%  (πρώτος ο Ραχόι με 33%, οι Ποδέμος 21% και το «Ποτάμι» τους, οι «Πολίτες» 13%).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here