Ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων πρωταγωνιστεί στην καμπάνια «Unlimited Courage» εταιρείας αθλητικών ειδών

Ο Αμερικανός αθλητής του διάθλου Κρις Μόζιερ επιλέχθηκε από μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της νέας της τηλεοπτικής καμπάνιας, με τον Μόζιερ να αποτελεί μέλος της αποστολής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, και γίνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος διεμφυλικός αθλητής που λαμβάνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η σταδιοδρομία του 35χρονου Μόζιερ ξεκίνησε από τη γυναικεία ομάδα του διάθλου, με τη μετάβασή του επαναπροσδιορισμού του φύλου να αρχίζει το 2010, ενώ το 2015 εντάχθηκε στις τάξεις της ανδρικής ομάδας των ΗΠΑ.

«Ότι έχω κάνει τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, από τότε που άρχισα την μετάβαση, έχει να κάνει με το μήνυμα «απλά κάντο»», τόνισε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός αθλητής.

«Δεν ήξερα αν θα αγωνιστώ με τους άνδρες, απλά το έκανα. Κάθε επιτυχία που είχα από τότε, μου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Με το να μην σταματάω τον εαυτό μου, να μην του βάζω όρια, τα κατάφερα. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθα πολλά για μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να προωθήσω τη συζήτηση για την ένταξη των τρανς στον αθλητισμό» υπογράμμισε ο Κρις Μόζιερ.

Ακόμη, ο 35χρονος Μόζιερ δήλωσε ότι «Το να είσαι ο πρώτος τρανς άνθρωπος στην εθνική ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ήταν ένα όνειρο για μένα, που έγινε πραγματικότητα. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για τον κόσμο να ταυτιστεί με την επιτυχία ενός τρανς άντρα στον αθλητισμό».

Η καμπάνια της εταιρείας αθλητικών ειδών που συμμετέχει ο Κρις Μόζιερ ονομάζεται «Unlimited Courage», με το αντίστοιχο σποτ να αποικονίζει τον αθλητή την ώρα που προπονείται, αλλά και σε στιγμές στα αποδυτήρια, και ταυτόχρονα, ο αφηγητής του σποτ εξηγεί ποιος είναι ο Κρις Μόζιερ και ο αθλητής απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την προετοιμασία του για να ενταχθεί στην ομάδα ανδρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here