Ο Μουζάλας για Spiegel: Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων

ΦΩΤΟ: INTIME

Άγνοια για την πρόταση που δημοσίευσε χθες το Spiegel, σύμφωνα με το οποίο,  Βερολίνο και Κομισιόν ζητούν τη δημιουργία κέντρου υποδοχής  50.000 προσφύγων στην Αθήνα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Ιωάννης Μουζάλας.

«Κι εμείς το διαβάσαμε στο Spiegel. Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία… Από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα», είπε.

Μιλώντας  στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, δήλωσε: «Μας ανησυχεί που στο Spiegel γράφεται κάτι τέτοιο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, λίγο πριν αναχωρήσει για τη μίνι σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Σε περίπτωση που υπάρξει τεθεί το ζήτημα αυτό στη σύνοδο, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «όχι».

«Έχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο Πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων». «Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα. 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα ενός τέτοιου camp», αλλά πολιτικό, κοινωνικό κ.λπ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here