Ο Κ.Τσουκαλάς νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

 

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. 

Υπό τη νέα διοίκηση, το Ε.Ι.Π. θα θέσει ως στόχους του το να συνδέσει τον ελληνικό πολιτισμό, τόσο ως θεμελιώδη κληρονομιά της Ευρώπης και του κόσμου όσο και ως σύγχρονη πολύμορφη πολιτιστική παραγωγή, με το σύγχρονο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι, αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ανακοίνωσή του.

«Η ώσμωση αυτή, είμαστε βέβαιοι, ότι θα αποβεί αμοιβαία γόνιμη, έτσι ώστε η Ελλάδα να αρχίσει να αποκτά τον ρόλο που οφείλει να της αναλογεί σε όλες τις διαστάσεις του πολιτισμού» τονίζει το υπουργείο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: 

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Μέλη: Αθηνά Αθανασίου, Κώστας Γαβράς, Κώστας Γραμμένος, Ευστράτιος-Μιχαήλ Δαρατζίκης, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Παναγιώτης Κουνάδης, Δημήτριος Κυρτάτας, Ηλίας Νικολακόπουλος, Γιώργος Παπαναστασίου, Ιουλία Σκουνάκη, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Η θητεία του νέου Δ.Σ. είναι τετραετής.

Ο υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του Ε.Ι.Π. Χριστόδουλο Κ. Γιαλλουρίδη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., για ττην προσφορά τους στο έργο του Ιδρύματος.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ε.Ι.Π., των οποίων η προετοιμασία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πραγματοποιηθούν από τη νέα διοίκηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here