Ο Κώστας Φιλιππίδης 7ος στο επί κοντώ-Χρυσό ο Ντα Σίλβα με 6.03

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Οι συνεχείς διακοπές του αγωνίσματος, λόγω καιρικών συνθηκών(ο αγώνας διεκόπη για μια ώρα λόγω βροχής) αλλά και τεχνικών προβλημάτων στο ανυψωτικό μηχάνημα του πήχη, δημιούργησαν προβλήματα αγωνιστικού ρυθμού στους αθλητές του τελικού στο επί κοντώ. Από τις δυσκολίες αυτές επηρεάσθηκε σαφώς και ο έλληνας πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος κατάφερε να περάσεις μόλις τα 5.50 μ και να καταταγεί τελικά 7ος όπως και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. 
Ο Φιλιππίδης για κάτι λίγο, έχασε τα 5,65 μ., αφού τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο του άλμα, χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Στα 5,50 μ. ολοκλήρωσαν τον αγώνα του άλλοι τέσσερις αθλητές, μεταξύ αυτών οι Μπάλνερ και Μπαρμπέρ.
«Διαδικαστικά είχαμε προβλήματα. Αρχικά είχαμε αναμονή λόγω καιρού και περιμέναμε να μάθουμε αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο.  Υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις που μου χάλασαν τον ρυθμό. Θα ήθελα κάτι καλύτερο σήμερα, όμως όλα αυτά με άφησαν πίσω και μου χάλασαν τον ρυθμό. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω, καθώς ένιωθα καλά και έκανα καλό προκριματικό» είπε ο Φιλιππίδης.

Ο βραζιλιάνος Ντα Σίλβα το χρυσό με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα με 6.03μ που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, με δεύτερο τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.98μ και τρίτο τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς με 5.85μ.

Η Βραζιλία με τη νίκη του ντα Σίλβα πήρε και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο.

Εξαλλος ο Λαβιλενί – χειρονομία στον κόσμο!

Η καυτή, «ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Βραζιλιάνοι φιλαθλοι για να ενισχύσουν τον πρωταθλητή τους, εκνεύρισε ωστόσο τον Γάλλο πρωταθλητή Ρενό Λαβιλενί:

«Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του κόσμου. Πρώτα φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Τέτοιες αντιδράσεις είναι για το ποδόσφαιρο, όχι για τον στίβο.

Δεν έχω κάτι με τους Βραζιλιάνους, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για Ολυμπιακούς αγώνες», τόνισε, φανερά ευκνευρισμένος ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς στα καθοριστικά άλματα δέχτηκε τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Και ο ίδιος όμως, δεν άντεξε και κάποια στιγμή ξέσπασε φτύνοντας και δείχνοντας… προς τα κάτω με τον αντίχειρά του.

Η κατάταξη στον τελικό
1. Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03μ (Ο.Ρ)
2. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98μ
3. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85μ
4. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5.75μ
4. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75μ
6. Σούε Τσανγκρούι (Κίνα) 5.65μ
7. Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50μ
7. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50
7. Νταϊτσι Σαβάνο (Ιαπωνία) 5.50μ
10. Σον Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5.50μ
11. Τζέρμαν Κιαραβίλιο (Αργεντινή) 5.50μ
. Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) Άκυρος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here