Ο «κινητός» κρατικός (πρώην δημόσιος) υπάλληλος -νέο σύστημα μετακινήσεων στο δημόσιο

Νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, προβλέπει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με το οποίο θεσμοθεταίται ο «κρατικός υπάλληλος», ένας υπάλληλος που θα μπορεί να μετακινείται από τον έναν  φορέα στον άλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» θα συγχωνευθούν φορείς αλλά και κλάδοι και ουσιαστικά θα συσταθούν «μικρές αγγελίες» εσωτερικής κατανάλωσης, δηλαδή θα δημοσιοποιούνται οι ανάγκες των διαφόρων υπουργείων και φορέων και οι κρατικοί υπάλληλοι θα μπορούν να ζητούν να μεταταχθούν σε άλλο πόστο.

Η αίτησή τους θα αξιολογείται με κεντρικό κριτήριο την μοριοδότησή τους από το ΑΣΕΠ.

Αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις «μικρές αγγελίες» αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα στο 2017 και θα δημοσιοποιεί τις κενές – διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα αναρτούν τις υποψηφιότητές τους για τις θέσεις που είναι κενές και επιθυμούν οι ίδιοι να καλύψουν.

Τα κριτήρια για την πλήρωση της κενής θέσης θα προσδιορίζονται από τον ίδιο τον φορέα που αναζητεί υπάλληλο για την συμπλήρωση του κενού του. Αν υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες, θα παίρνει τη θέση όποιος έχει περισσότερα μόρια  με βάση τυπικά προσόντα και αυτά θα τα ελέγχει το Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο οποίο θα μετέχουν στελέχη του ΑΣΕΠ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here