Ο Καμμένος, ο Γοργοπόταμος και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με αναφορές σε σύμβολα αγώνων όπως ο Γοργοπόταμος και με προσφωνήσεις όπως «σύντροφοι και συντρόφισσες», που έγιναν αποδεκτές με χειροκροτήματα από τους συνέδρους, παρά τις συχνά ακραίες συντηρητικές απόψεις του, συνόδευσε την παρουσία στο συνέδριο, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Π. Καμμένος.

Ο Π. Καμμένος άρχισε τον χαιρετισμό  του αποκαλώντας τους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ “συντρόφους και συντρόφισσες”, καθώς όπως είπε “είμαστε μαζί σε όλους τους αγώνες” ενώ τόνισε ότι «χτίσαμε μαζί το νέο Γοργοπόταμο».

Αναφέρθηκε όμως και στις δημοσκοπήσεις, με αφορμή δημοσιογραφικά ερωτήματα που δέχεται. “Μπορεί να κερδίσουν τις δημοσκοπήσεις, εμείς θα κερδίσουμε τις εκλογές” , είπε.

Ο κ.Καμμένος συνέχισε λέγοντας πως είναι βέβαιος για αυτό καθώς “είμαστε ειλικρινείς στο λαό” και θυμήθηκε “πως όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα ο αδερφός μου στην πολιτική Τσίπρας ζήτησε τον Ιούλιο του 2015 την άποψη του ελληνικού λαού”.

Συγκινημένος θυμήθηκε επίσης ότι “έζησα μαζί του τις δύσκολες ώρες όταν μας είχαν βάλει με τον τοίχο στην πλάτη (sic), επιβάλλοντας μία λύση για να μετατρέψουν την Ελλάδα έξω από την ΕΕ σε αποθήκη ανθρώπων διαγράφοντας δήθεν ένα μέρος του χρέους”.

Και πρόσθεσε: “Παλέψαμε με τις συνειδήσεις μας και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες και ο Τσίπρας και εγώ είχαμε στο μυαλό μας όλους εσάς”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπεραμύνθηκε αυτής της επιλογής, λέγοντας ότι “ο δρόμος του να αντιστέκεσαι δήθεν στα λόγια είναι εύκολος, αλλά το να παλεύεις είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι “σε αυτό το μονοπάτι οι ΑΝΕΛ σταθήκαμε και θα σταθούμε δίπλα σας μέχρι τέλους, μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα και να φύγουν οι δανειστές”.

“Όταν ξανάρθει η ανάπτυξη, τότε ξανά μπορούμε να βρούμε τις πολιτικές μας διαφορές αλλά τώρα επιβάλλεται εθνική ομοψυχία”, είπε ο κ.Καμμένος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εταίρο “το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση παράλληλα με μία λύση, η οποία ουσιαστικά γλύτωσε τον ελληνικό λαό, απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τελείωσε το 2015, τελείωσαν τα τζάκια της πολιτικής, οι νταβατζήδες και τα διαπλεκόμενα, εκείνοι που έβγαζαν από την τσέπη το τεφτέρι και έλεγαν μου χρωστάς τόσα”.

“Είμαι μαζί με τον Αλέξη γιατί ξέρω ότι δε χρωστάτε σε κανέναν και δε σας έχει γραμμένους σε κανένα τεφτέρι κανείς και ούτε θα μας γράψει κανείς”.

Ο κυβερνητικός εταίρος σημείωσε ότι τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, έχουν διαφορετικές θέσεις σε πολλά, όμως υπάρχει σεβασμός στις κόκκινες γραμμές, αλλά κατέληξε και πάλι μιλώντας και στον πρώτο πληθυντικό: “Στο επόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα σας ξαναβρεί στην εξουσία, θα θέλουν πολλοί να έρθουν σε αυτό το χώρο. Δε θα μας φτάνει αυτό το γήπεδο. Αλλά να προσέξουμε ποιοι ήταν εκεί στα δύσκολα και ποιοι θα έρθουν να καρπωθούν στα εύκολα”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here