Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε παραθαλάσσια ελληνική ταβέρνα (βίντεο)

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξανά στην Ελλάδα. Ο φακός τον «συνέλαβε» να απολαμβάνει χαλαρά ουζάκι και χταποδάκι σε κάποια παραθαλάσσια ελληνική ταβέρνα, κατακαλόκαιρο, διαβάζοντας την εφημερίδα του, τη γερμανικήω Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οχι, αυτή τη φορά τη φορά δεν ήρθε για επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου της Κομισιόν, αλλά για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού σποτ!

Ναι, είναι αλήθεια. Ο πολύς ηγέτης της Κομισιόν, πρωταγωνιστεί στην διαφημιστική καμπάνια του γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τίτλο «Πίσω από αυτήν [σ.σ.: την εφημερίδα] βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό».

 

Και μάλιστα στο τέλος, ο δικός μας πλέον Ζαν Κλόντ, φίλος της Ελλάδας όπως ο ίδιος λέει, επανέλαβε τα φιλελληνικά του αισθήματα, τονίζοντας την ικανοποίηση του για το ότι η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ. Πετάει όμως και τις μπηχτές του για την αδύναμη ελληνική κρατική μηχανή. Λέει μεταξύ άλλων:

«Πάλεψα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η φυσική θέση της χώρας είναι στην Ευρώπη», λέει, και συμπληρώνει: «Το ότι το μενού είναι σε ευρώ είναι ικανοποίηση για μένα και όσους δεν ήθελαν να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα. Ήμουν πάντοτε από εκείνους που αντιτέθηκαν στο να μιλούμε για την Ελλάδα σαν να ήταν το τελευταίο σκουπίδι. Οι Έλληνες είναι ένα μεγάλο έθνος που υποφέρει από το ότι διοικείται από ένα αδύναμο κράτος», αναφέρει χαμογελώντας ο πρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here