Ο Ερντογάν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στο γερμανικό σχολείο της Κων/πολης

H κόντρα που ξεκίνησε μεταξύ Τουρκίας-Γερμανιας, μετά τον έλεγχο στοιχείων στο αεροδρόμιο του Ντύσελντορφ, της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου συνεχίζεται. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,αποφάσισε να καταργήσει φέτος τα Χριστούγεννα στο γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές, απαγόρευσαν στους δασκάλους του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης, να μαθαίνουν στους μαθητές τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τη Bild.

Mέχρι τώρα, οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν όσα έπρεπε για τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή, αναφέρει σχετικό e-mail το οποίο έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Η τουρκική πρόκληση, δεν σταματά εκεί καθώς η διεύθυνση του σχολείου, μπλόκαρε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Βερολίνο για το νέο καψόνι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς την Γερμανία.

Η γερμανική καγκελαρία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της και διαφωνία της προς την προκλητική απόφαση της Τουρκίας, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here