Ο Εμπενίζερ Σκρούτζ, οι ευχές του ΥΠΟΙΚ και το Spiegel

«Ακόμη και οι κάρτες των Χριστουγέννων μπορεί να έχουν πολιτική διάσταση». Με αυτό το τρόπο το Spiegel Online στην αρχική σχολιάζει, τον ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο, δηλαδή μιά κάρτα με το Εμπενίζερ Σκορυτζ, με το οποίο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, έστειλε τις χριστουγεννιάτικες ευχές του.

Τι αναφέρει η κάρτα του ΥΠΟΙΚ;

«Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ κλειστό σαν στρείδι που υποδέχεται μέσα στην απέραντη μοναξιά του τα πνεύματα των Χριστουγέννων. Ίσως και η δικιά μας ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση (…) Oι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου».

Τα λόγια αυτά συνόδευε μια σκηνή από το παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

 

 

Το Spiegel Online στην αρχική του σελίδα, σχολιάζει: «Ακόμη και οι κάρτες των Χριστουγέννων μπορεί να έχουν πολιτική διάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με μια ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Τσιγγούνηδες σαν τον φανταστικό ήρωα της νουβέλας του Ντίκενς υπάρχουν, σύμφωνα με τη ματιά των υπαλλήλων του υπουργείου, ακόμη και σήμερα».

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα η ελληνική κυβέρνηση προσφάτως προκάλεσε εκ νέου αρνητικές αντιδράσεις στους δανειστές όταν εξήγγειλε δώρο Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους, χωρίς όμως προηγούμενη ενημέρωση των δανειστών, οι οποίοι από το 2010 στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here