Ο δικηγόρος Γ. Πιτσιλής νέος Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων-Ποιός είναι

Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία τοποθετείται  στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής. Ο νέος Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων καταλαμβάνει την θέση της επίσης δικηγόρου, Κατ. Σαββαϊδου, η οποία τέθηκε σε υποχρεωτική αργία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τα πρόστιμα εταιρείας.

Η θέση αυτή θεωρείται τεχνοκρατική και υπερ-κομματική καθώς έχει συγκεκριμένη θητεία και δεν υπάγεται στην ευθύνη της κυβέρνησης. Την θεσμική ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων επέβαλε η τρόικα, σε μιά προσπάθεια να μην παρεμβαίνουν σε αυτή πολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Ωστόσο, όπως έχει καταγγείλει και ο πρώην υπουργός Γ. Βαρουφάκης, πρόκειται για κράτος εν κράτει, μιά δημόσια υπηρεσία που ελέγχει τα δημόσια έσοδα αλλά για την οποία δεν έχει πολιτική ευθύνη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ποιός είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

Ο Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.

Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του ΠανεπιστημίουPantheon – Sorbonne (Paris I).

Από το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ – ΠΙΤΣΙΛΗΣ – ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ (K|P|V).

Προηγουμένως, υπήρξε συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρείας FDMA(1999-2010). Από το 2010 έως σήμερα υπήρξε φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του  Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here