Ο Γ. Χατζηνικολάου νέος πρόεδρος στη Τράπεζα Πειραιώς

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου, τραπεζικό στέλεχος με  εμπειρία στις ΗΠΑ αναλαμβάνει την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία δεν έχει μέχρις στιγμής καταλήξει για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Γ.Χατζηνικολάου έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Dresdner Bank και στην ISDA. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και διευθύνων σύμβουλος της TBank (πρώην ΑΣΠΙΣ Bank).

O κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

“Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Επιπλέον, η θέση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω αξία στη χώρα μου, έχοντας λάβει παλαιότερα τα οφέλη από τη φοίτησή μου στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον λειτουργίας της και έχω την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγή αξίας για τους μετόχους της σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Προσδοκώ να αποτελέσω μέρος της επιτυχούς πορείας της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, μια ενισχυμένη εκτελεστική ομάδα και μαζί με όλο το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων μας”.

Η εκλογή του κ. Χαντζηνικολάου είναι η έβδομη κατά σειρά εκλογή νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς εντός του 2016, μετά από τα ακόλουθα μέλη:

  • κ. Σολομώντα Μπεράχα (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), o σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία 33 ετών. Διευθύνων Σύμβουλος της Τειρεσίας ΑΕ
  • κ. Arne Berggren (Πρόεδρος των Επιτροπών Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών), o ειδικός σε θέματα τραπεζικών αναδιαρθρώσεων με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας σε 20 χώρες, πρώην Senior Advisor στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής αναδιαρθρώσεων στη Swedbank
  • κ. Alexander Blades (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), o εταίρος στην Paulson & Co Inc., εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς
  • κ. Enrico Cucchiani (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), o πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία
  • κ. Karel De Boeck (Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων)o πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των βελγικών τραπεζών Dexia και Fortis
  • κ. David Hexter (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου) o ειδικός τραπεζικών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων, πρώην επικεφαλής του τομέα τραπεζικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

 

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Αύριο συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να εκλέξει τον νέο πρόεδρο, στη θεση της Λούκας Κατσέλη, που αποχωρεί λόγω ασυμβιβάστου.

Τη θέση θα αναλάβει ένας εκ των  Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος έως τώρα του International Finance Corporation (IFC), του επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Π. Θωμόπουλο, γνωστό στην ελληνική αγορά από τις προηγούμενες θέσεις του (διεθνής καριέρα στον ΟΟΣΑ, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρος των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, πρόεδρος στο ΤΧΣ, και πρόεδρος στη Εurobank.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here