Ο γνωστός ‘Ανθιμος: Να μη βάλουμε σταυρό στη Ροτόντα; Κύριε ελέησον

«Έρχονται και λένε, τώρα, να μη βάλουμε Σταυρό στη Ροτόντα. Κύριε ελέησον… Εμένα, ο δήμαρχος, που δεν έχει απόλυτη αρμοδιότητα αλλά είναι τοπικός άρχοντας, μου είπε να μπει ο Σταυρός. Έχει γίνει συμφωνία και αυτό θα ισχύσει. Γιατί να μαλώνουμε; Ο Σταυρός θα μπει και αν θέλουν να ρωτήσουμε τον κόσμο, να κάνουμε δημοψήφισμα. Ήρθε χθες στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τη Ροτόντα ο υπουργός Παιδείας. Και όμως δεν κάλεσαν τη Μητρόπολη. Γιατί; Μάλλον δεν ήθελαν το ράσο», ανέφερε σήμερα Κυριακή στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Οπως είναι γνωστό η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, και ξανάνοιξε πρόσφατα για το κοινό. Xθες ο υπουργός Πολιτσιμού Αριστείδης Μπαλτάς επισκέφθηκε το μνημείο και αναφερόμενος στο θέμα της τοποθέτησης σταυρού στη στέγη της Ροτόντας είπε ότι «δεν έχω υπογράψει καμία απόφαση περί σταυρού».

Σύμφωνα με το  agioritikovima.gr, ο κ.Ανθιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε  και στην ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) .«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα τμήμα ισλαμικών σπουδών. Κι αν αυτό ίσχυε πριν από τρία χρόνια, φανταστείτε τι ισχύει σήμερα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη θρησκεία αυτή που έχει αναστατώσει τον κόσμο. Δεν μπορεί να ταιριάξει η Ορθόδοξη Θεολογία με το Ισλάμ. Έζησα έντονα την Θράκη επί 30 χρόνια, και οι Μουσουλμάνοι έχουν την καλύτερη ζωή. Αν δεν την είχαν, θα είχαν επαναστατήσει. Και τους το είπα, πως είναι τυχεροί που σε σχέση με τους άλλους ομόθρησκούς τους στην Τουρκία και αλλού, γιατί είναι κάτοικοι της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε τμήμα για το Ισλάμ σε μια άλλη σχολή, όχι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι αλλά δεν μπορώ να τους αναφέρω».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here