Ο βράχος συνέθλιψε τη φοιτήτρια μπροστά στα μάτια της αδελφής της -1.000 την ημέρα πάνε στο Πολυλίμνιο – στη φοιτητριούλα που γιόρταζε το πτυχίο της «έτυχε» ο βράχος….

Θρήνος στην Πάτρα για την 24χρονη Βούλα Τσιντώνη που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, μπροστά στα μάτια της αδελφής της, όταν η χτεσινή καταρρακτώδης βροχή αποκόλλησε βράχια που έπεσαν από ύψος 50 μέτρων πάνω στις περιηγήτριες.

Στο σημείο αυτό, φημισμένο για την ομορφιά του, συρρέουν χίλιοι επισκεπτες την ημέρα και κανείς δεν έχει πάθει το παραμικρό.

πολυλίμνιο

Ομως η φοιτήτρια που με την αδελφή της και μια φίλη τους είχαν πάει εκεί ελπίζοντας να κολυμπήσουν στις όμορφες λίμνες, έτυχε να περνούν κάτω από τα βράχια την ώρα που η τρομερή νεροποντή τα αποκόλλησε. Η 24χρονη σκοτώθηκε ακαριαία και η αδελφή της Αναστασία  με τη φίλη τους τραυματίστηκαν. Η αδελφή της προσπάθησε πάντως παρά τα τραύματά της να βοηθήσει την Βούλα Τσιντώνη,  πλην όμως εκείνη ήδη δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Η τρίτη της παρέας είχε επίσης τραύματα. Ενας νεαρός βοήθησε την τραυματισμένη Αναστασία  Τσιντώνη  να φτάσει σε προσβάσιμο σημείο ώστε να την παραλάβει η Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα. Την άτυχη Παρασκευή όμως μπόρεσαν να την μετακινήσουν μόνον οι Πυροσβέστες.

(στο 1ο λεπτό φαίνεται το σημείο του ατυχήματος)

Οι δύο αδελφές γιόρταζαν το πτυχίο που πήρε η Βούλα (Παρασκευή) και είχαν πάει για παραθερισμό στην Καλαμάτα, στο σπίτι μιας συμφοιτήτριάς τους. Εκείνη την ημέρα είχαν οργανώσει την εκδρομή στο Πολυλίμνιο και παρότι είχαν ακούσει ότι έρχονται καταιγίδες δεν διανοήθηκαν ότι αυτό θα επηρεάζε την εκδρομή τους -εξάλλου στην αρχή ο καιρός ήταν καλός και σκόπευαν νακάνουν μπάνιο

Στις 2 χτες το μεσημέρι όμως ξέσπασε η νεροποντή.Εκείνη την ώρα τα τρία κορίτσια ήταν στο στενό πέρασμα που υάρχει μετά από μια γέφυρα και οδηγεί στη μεγάλη λίμνη. Τότε σημειώθηκε η κατολίσθηση και έπεσαν βράχια από ύψος 50 μέτρων….

Μετά την απομάκρυνση των τραυματιών και την πλήρη εκκένωση του χώρου, αναρτήθηκε ταμπέλα σε δύο γλώσσες που γνωστοποιούσε ότι έχει συμβεί ατύχημα και ότι απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση.

‘Ενας εθελοντής παρέμενε εκεί για να ενημερώνει τους τουρίστες που έρχονται απότην άλλη άκρη της γης για να δουν το γοητευτικο Πολυλιμνιο, ότι δεν θα μπορέσουν τελικά να το δουν

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here