Με επίκεντρο την Αθήνα, ο Αγιασμός των υδάτων

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(K. MΠΑΛΤΑΣ)

Με επίκεντρο την Αθήνα και όχι τον Πειραιά, έγινε σήμερα, εορτή των Θεοφανίων, ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός απέφυγαν την παραδοσιακή τελετή του Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα προς τον Μητροπολίτη για τις αιχμηρές θέσεις και τη στάση του ιδίως στο Σύμφωνο συμβίωσης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Ακολούθησε στη Δεξαμενή ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε μετά την τελετή χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ χαιρέτησε την εορτάζουσα Φώφη Γεννηματά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, το Φως της Αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν την δημοκρατία και τον πολιτισμό στην χώρα μας, στην Ευρώπη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

» Και ιδίως στην χώρα μας, το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά. Χρόνια πολλά.»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Στον Πειραιά η τελετή των υδάτων από τον Σεραφείμ έγινε παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη κ.α

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here