Ο άνθρωπος των αιθέρων, θα πηδήξει από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Μια παράτολμη ενέργεια και μια παγκόσμια ιστορική πρωτιά που για πολλούς αποτελεί μια τεράστια αποκοτιά, θα διεκδικήσει το Σάββατο, ο άνθρωπος των αιθέρων, Luke Aikins. Θα επιδιώξει να είναι ο πρώτος άνθρωπος που πέφτει από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώνεται χωρίς να πάθει κάτι.

Μην βιάζεστε. Δεν είναι ο σούπερμαν, αν και πολύ θα το ήθελε. Η μέχρι τώρα πορεία του, είναι εντυπωσιακή. Εχει πραγματοποιήσει 18.000 πτήσεις με αλεξίπτωτο, έχει εκπαιδεύσει αρκετούς διάσημους skydivers και έχει κάνει μερικές σκηνές αντικατάστασης(stunts) για τον Ιronman.

Ολα αυτά βέβαια δεν τον καθιστούν υπεράνθρωπο. Ο  Luke Aikins θα βουτήξει στον κενό  χωρίς αλεξίπτωτο από ύψος 25.000 ποδιών(περίπου 8 χλμ) και σκοπεύει μετά από πτήση περίπου δύο λεπτών στον αέρα, ως skydiver, να πέσει πάνω σ΄ένα τεράστιο δίχτυ προστασίας που στήνεται ήδη, κι έχει έκταση όσο 1/3 γήπεδο ποδοσφαίρου και ύψος όσο ένα 20όροφο κτίριο.

Την αποκοτιά του θα καλύψει ζωντανά και αποκλειστικά το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο FOX.

Το πόσο τρελό ακούγεται το εγχείρημα το ξέρει κι ίδιος. Οπως γράφει η αγγλική εφημερίδα Guardian, ο ίδιος υποστηρίζει: «Εαν δεν είχα αγωνία, θα ήμουν ηλίθιος. Μιλάμε για πήδημα χωρίς αλεξίπτωτο και αυτό το παίρνω πολύ στα σοβαρά. Δεν είναι πλάκα».

To σημείο προσγείωσης καθορίζουν δύο τεράστιοι γερανοί όπου και θα τοποθετηθεί το τεράστιο δίχτυ. Για λόγους ασφάλειας έχουν γίνει δοκιμές με ανδρείκελα-κούκλες. Μιά από αυτές, βάρους 91 κιλών, δεν αναπήδησε αλλά συνετρίβη.

Ο ίδιος ελπίζει απλά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και μ΄εκείνον.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here