Οχι στις σβάστικες είπαν χιλιάδες Σλοβάκοι για την είσοδο των νεοναζί στη Βουλή

Κρατώντας πλακάτ με σβάστικες πάνω στις οποίες είχαν ζωγραφίσει ένα Χ, χιλιάδες άνθρωποι  συμμετείχαν  απόψε σε σιωπηλή πορεία στο κέντρο της  Μπρατισλάβας διαμαρτυρόμενοι για το  κόμμα των νεοναζί που μπήκε στη Βουλή στις εκλογές του Σαββάτου. Η πορεία κατέληξε μπροστά σε ένα μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

«Θέλουμε να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον φασισμό. Είμαστε έτοιμοι να τους κλείσουμε τον δρόμο, να φράξουμε τον δρόμο στη φασιστική ιδεολογία«, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φράντισεκ Κούκελ, ένας φοιτητής ιατρικής που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Το υπερεθνικιστικό Λαϊκό Κόμμα-Η Σλοβακία Μας (LSNS) του Μάριαν Κότλεμπα, το οποίο διάκειται εχθρικά έναντι των Ρομά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, επωφελήθηκε από τους φόβους μερίδας του πληθυσμού της Σλοβακίας για τους μετανάστες και κατάφερε να μπει στη Βουλή στις εκλογές του Σαββάτου.

Μέλη του εξασφάλισαν τις 14 από τις 150 έδρες του Σλοβακικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με δηλώσεις των ηγετών των άλλων κομμάτων που θα εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα το κόμμα αυτό να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συμμαχίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here