Οχι σε μειώσεις συντάξεων από ΝΔ- Πλήρης διαφωνία από ΚΚΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(AΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Αποστάσεις από τα κυβερνητικά σχέδια στο ασφαλιστικό παίρνουν οι ηγέτες των κομμάτων τους οποίους ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. Ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης δήλωσε αντίθετος σε κάθε περικοπή των συντάξεων ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε τη πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης. 

«Οι θέσεις της ΝΔ είναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» δήλωσε, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και πως η ΝΔ, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως. Πρόσθεσε μάλιστα πως από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης.

«Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου» πρόσθεσε.

Οχι από ΚΚΕ

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί τα ίδια απαράδεκτα επιχειρήματα των προκατόχων της», και κάλεσε σε αγώνες όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και κυρίως τους νέους, τονίζοντας ότι πρέπει να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here