Εκβιάζεται ανοικτά η χώρα και η κυβέρνηση: Οχι και από Σόιμπλε σε σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα

Ενα ηχηρό, ‘nein’ όπως αναμενόταν, είπε και ο Β. Σόιμπλε, στο ελληνικό αίτημα για έκτακτη σύγκληση της συνόδου κορυφής μετά την απόφαση του Γ. Ντάισελμπλουμ να μην συγληθεί έκτακτο Eurogroup αύριο Μ. Πέμπτη.

Με την στάση του αυτή επιβεβαιώνει την πλήρη ταύτιση-συμμαχία του με την απαράδεκτη στάση του ΔΝΤ η οποία δυναμιτίζει την ενότητα και την συνοχή της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα νέο καθαρό, ανοικτό εκβιασμό προς τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πιέζεται να δεχθεί άνευ όρων τις υπερβολικές και εκτός λογικής απαιτήσεις του Ταμείου και των συμμάχων του.

Αυξάνοντας την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, δήλωσε ότι «δεν βλέπει την ανάγκη αυτή τη στιγμή να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα».

«Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Οταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί η συνάντηση, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. «Δεν γνωρίζω να είναι προγραμματισμένο οτιδήποτε άλλο» αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε με την κυνικότητα που τον διακρίνει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here