Ουγγαρία: Εκλεισε τα σύνορα και με τη Κροατία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Β. ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Μετά τα σύνορα με την Σερβία, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκλεισε τα σύνορα και με την Κροατία, σε μία προσπάθεια να σταματήσει τη ροή προσφύγων προς το έδαφός της.

Το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε  ότι οι επίσημες μεθοριακές διαβάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά με αυστηρούς ελέγχους και με αποκλεισμό της  διέλευσης μεταναστών που δεν έχουν θεώρηση εισόδου.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε πως από σήμερα τα μεσάνυχτα(Σάββατο)η Ουγγαρία θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που έχει στα ουγγρο-κροατικά σύνορα βάσει της συνθήκης Σένγκεν» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα δεν βρήκε απροετοίμαστη την Κροατία που ήδη από την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο που εκπόνησε σε συμφωνία με τη Σλοβενία, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει όλες τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Κροατία, καθώς προετοιμάζεται για την αναμενόμενη άφιξη πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων που το Ζάγκρεμπ θα προωθήσει προς το σλοβένικο έδαφος.

Στο μεταξύ τόσο η Σλοβενία όσο και η Κροατία διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν την εισροή μεταναστών στο έδαφός τους για όσο διάστημα η Αυστρία και η Γερμανία κρατούν τα σύνορά τους ανοικτά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here