ΟΤΕ HISTORY: Η εικόνα μιας άλλης Ελλάδας

«Επενδύουμε στον εκπαιδευτικό ρόλο της τηλεόρασης. Στην τηλεόραση που μπορεί να μορφώνει και να εκπαιδεύει. Το τελευταίο διάστημα κάθε φορά που άκουγα ειδήσεις το μόνο που άκουγα για την χώρα μας ήταν αρνητικό. Δεν υπήρχε τίποτε θετικό. Επίθεση, κατηγορίες και μιζέρια. Σκέφθηκα λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι κάποιος που μπορεί , θα κάνει κάτι διαφορετικό.»

Αυτό το διαφορετικό είναι το ΟΤΕ HISTORY . To στερνοπούλι του ΟΤΕ TV  που έρχεται για να κάνει τη διαφορά, στα φτωχά τηλεοπτικά δρώμενα.  Τα παραπάνω λόγια ήταν η εισαγωγή που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ , Μιχάλης Τσαμάζ, για το νέο κανάλι που θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον αέρα την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Για τον ίδιο, το  ΟΤΕ HISTORY  «ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Μία σκέψη η οποία απλά συζητήθηκε. Δεν το κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα, είπε ο πρόεδρος του Ομίλου του ΟΤΕ. Είναι κι ένας τρόπος για να μας θυμούνται στο μέλλον. Να θυμούνται δηλαδή ένα κανάλι που προβάλλει την Ελλάδα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της.»

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε την Τετάρτη για  το νέο κανάλι του ΟΤΕ TV, o κ. Τσαμάζ είπε ότι » το  OTE HISTORY αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE HISTORY δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές», πρόσθεσε και κατέληξε:  «Στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι να συνεχίσει να εμπλουτίζεται, και με περισσότερες δικές μας παραγωγές, ώστε να χωρέσει όλη τη σπουδαία ιστορία της χώρας μας».

Με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, το OTE HISTORY καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών:

  • Ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα.
  • Τέχνες και πολιτισμό, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα.
  • Τόποι , παραδόσεις ,  ήθη και  έθιμα της χώρας.
  • Μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα. Το κανάλι θα έχει 24ωρο πρόγραμμα και θα περιλαμβάνει ξένα  ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια, όπως το BBC, το National Geographic, το Discovery Channel κ.ά. Ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς, Έλληνες δημιουργούς κ.ά. Εκπομπές παραγωγής του ΟΤΕ TV.
    Οι παραγωγές του OTE TV για το OTE HISTORY θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του σήμερα.

                             Νέα υβριδική πλατφόρμα

Παράλληλα με το νέο κανάλι, τα στελέχη του ΟΤΕ ανακοίνωσαν και τη νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα φέρνει πρώτος στην Ελλάδα ο OTE TV, προσφέροντας στους συνδρομητές του συνδυαστικά τα οφέλη από την δορυφορική και την IPTV υπηρεσία, όπως η διαδραστικότητα, η προσωποποιημένη τηλεθέαση και το υψηλής ευκρίνειας περιεχόμενο.
«Το 2016 είναι για τον ΟΤΕ TV η χρονιά της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας χτίσει μία ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο περιεχομένου και συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό του προγράμματός μας, δίνουμε έμφαση στη διαδραστικότητα, την προσωποποιημένη τηλεθέαση, την πρόσβαση από διαφορετικές οθόνες, είπε ο διευθυντής του ΟΤΕ TV Δημ.  Μιχαλάκης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here