«Οσο αυτοί θα κλείνουν τα σύνορα εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές»- Διαμαρτυρία το μεσημέρι στην πρεσβεία της Αυστρίας

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εικόνες στην Ευρώπη. Η μία είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η άλλη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με αφορμή τη στάση της Βιέννη στο προσφυγικό  και το κλείσιμο των συνόρων η Πρωτοβουλία « Ασφαλής Δίοδος όχι στον πόλεμο», διοργανώνει αύριο το μεσημέρι στη μία η ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη μια μεριά σήμερα είναι η Ευρώπη που επιμένει να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις -όπως αυτή της Συνθήκης της Γενεύης- και από την άλλη η Ευρώπη φρούριο, η Ευρώπη της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν να είναι εχθρικός στρατός, που στρατικοποιεί το πρσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

«Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας που καλεί αύριο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αυστριακής κυβέρνησης «που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here