Οριστικό το σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Λαφαζάνης: Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά όχι για να εφαρμόζει μνημόνια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στηρίζει την κυβέρνηση δηλώνει και πάλι ο Π. Λαφαζάνης αν και ταυτόγχρονα διαφοροποιείται πλήρως από την κυβερνητική πολιτική,  υποστηρίζοντας ότι μια πιθανή έξοδος από την Ευρωζώνη «δεν είναι καθόλου καταστροφή» και ότι το ευρώ δεν είναι «ταμπού».

Σε δύο συνεντεύξεις του στη Real News και την Free Sunday ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημοποιεί ουσιαστικά τη διχοτόμηση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν παίρνει μόνο αποστάσεις από την κυβέρνηση αλλά τη προειδοποιεί ότι θα βρεθεί απέναντι της μαζί ε όλο το προοδευτικό κίνημα!

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στηρίζει την κυβέρνηση  «για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, το ριζοσπαστικό πρόγραμμα με τον οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός αλλά και για να ανταποκριθεί στο περήφανο «ΟΧΙ» που είπε στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός».

Τόνισε όμως ότι καταψηφίζει τα μνημόνια και προειδοποιεί ότι «αν η κυβέρνηση ταυτιστεί τελικά με νέα και παλιά μνημόνια και με πολιτικές που τα εφαρμόζουν, δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμο σχεδόν, τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό λαϊκό κόσμο».

Μιλώντας για τα βασικά λάθη του Α. Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, απαντά πως «όσο η κυβέρνηση αρνούνταν να εντάξει σοβαρά στον πολιτικό σχεδιασμό της ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόσο περισσότερο γινόταν αιχμάλωτη των πιστωτών, ανεξάρτητα από το αν προσπαθούσε να αντιδράσει».

«Η δική μου εξαρχής θέση και επιμονή ήταν να ετοιμαστεί έγκαιρα η Ελλάδα, πρώτα από όλα πολιτικά, για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για την περίπτωση της εξόδου από την Ευρωζώνη, αν και εφόσον συναντούσε  απέναντί της τείχος και απαιτήσεις συνθηκολόγησης».

«Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εμείς που πρωτοπόρα εργαστήκαμε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς. Είμαστε εμείς, επίσης, που στις κρίσιμες στιγμές στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων στηρίζουν τώρα φανατικά το μνημόνιο, επιχειρούσαν να τον διαλύσουν», τονίζει ο Π. Λαφαζάνης.

Υποστηρίζει ακόμη, ότι η «μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω της αδιαλλαξίας των πιστωτών, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές  να τονώσει την εγχώρια παραγωγική βάση και την απασχόληση. Να ενισχύσει ιδιαίτερα της εξαγωγές και τον τουρισμό και να διασφαλίσει ικανή εθνική ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει ένα ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και την ιδιωτική οικονομία, πρώτα απ’ όλα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here