Οριστικά εκτός επιχείρησης για απελευθέρωση της Ράκκα η Τουρκία

Αρχισε σήμερα η συντονισμένη επιχείρηση Οργισμένος Ευφράτης, του Αραβακουρδικού συνασπισμού για την απελευθέρωση της Ράκκα από το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς την συμμετοχή τη Τουρκίας.  Η απόφαση αυτή έχει την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ που ηγούνται της διεθνούς συμμαχίας  κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) ότι δεν θα υπάρξει κανένας ρόλος» για την Τουρκία, ούτε για τους αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, στην επιχείρηση Οργισμένος Ευφράτης, τόνισε ο εκπρόσωπος του αραβοκουρδικού συνασπισμού Ταλάλ Σέλο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ήττα για την Τουρκία, που ήδη έχει αποκλεισθεί και από την επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει στις 27 Οκτωβρίου ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα επεκταθούν μέχρι τη Ράκα. Ομως μετά την εξέλιξη αυτή, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να μην επιτρέψουν καμία τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα στη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here