Οριστικά άκυρη από το ΣτΕ η απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οποία έκρινε ότι είναι άκυρη η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και με την οποία ουσιαστικά σταμάτησε μέρος των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. Θα σεβαστούμε την απόφαση και θα κινηθούμε με γνώμονα τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας εργαζομένων και πολιτών’, απαντά το υπουργέιο.  

Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ η  πλειοψηφία των συμβούλων αποφάνθηκε ότι  πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός  και να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.Ο

Οι ανώτατοι δικαστές επικαλούνται παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, η οποία ανέπεμπε στη Διοίκηση το θέμα του καθορισμού εκ νέου των όρων λειτουργίας  των ορυχείων, προκειμένου να βρεθεί ενδεδειγμένη λύση για να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Η απάντηση του υπουργείου.

«Με τη σημερινή απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν εξέτασε εκ νέου επί της ουσίας το ζήτημα της προσήκουσας ή μη εκπλήρωσης του όρου περί επιτόπιας ημιβιομηχανικής δοκιμής, αλλά θεώρησε ότι δεσμεύεται από τις σχετικές κρίσεις της υπ’ αριθ. 3191/2015 απόφασης του Ε’ Τμήματος με την οποία είχε ακυρωθεί η από 28..4.2015 απόφαση του τότε υπουργού και είχε αναπεμφθεί η υπόθεση στη Διοίκηση για νέα κρίση» σημειώνει.

Σχολιάζει δε ότι «σεβόμενο πάντοτε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», θα μελετήσει το σκεπτικό και της νέας απόφασης και θα κινηθεί αυστηρά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων στο έργο και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. «Ήταν άλλωστε αυτοί οι γνώμονες που υπαγόρευσαν όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειές του σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση» υπογραμμίζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here