Οργή στη Γερμανία για τις ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς

 

Οργή έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι καταγγελίες για ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις, παρενοχλήσεις ακόμη και βιασμό που έγιναν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Οι  καταγγελίες έγιναν στη Κολωνία και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της καγκελαρίου Μέρκελ αλλά και του Γερμανού υπουργού εσωτερικών  Τόμας Ντε Μεζιέρ ο οποίος κατηγόρησε την τοπική αστυνομία για την στάση της. 

Η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε «οργή για τις αηδιαστικές επιθέσεις», ενώ στην Κολωνία οργανώθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε βάρος δεκάδων γυναικών από ομάδες ανδρών. Γυναίκες και άντρες διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, καταδικάζοντας τα πρωτοφανή περιστατικά και ζητώντας από τη γερμανίδα καγκελάριο τη λήψη μέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν 100 καταγγελίες έγιναν από γυναίκες για επιθέσεις σεξουαλικής φύσεως στη διάρκεια της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι καταγγελίες αναφέρονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενώ υπάρχει και καταγγελία για βιασμό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι αραβικής η βορειοφαρικανικής καταγωγής.

Ο Ντε Μεζιέρ ζήτησε να μη βγαίνουν εσπευσμένα συμπεράσματα. «Δεν επιτρέπεται να επιρρίπτουμε συλλήβδην κατηγορίες στους πρόσφυγες» σημείωσε.Παραδέχθηκε, πάντως, ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Βορειοαφρικανούς και σημείωσε ότι οι Αρχές θα πρέπει να βρουν εάν οι δράστες «έφτασαν πρόσφατα (στη Γερμανία) ή εάν βρίσκονται στη χώρα εδώ και καιρό».

Ο Ραλφ Γέγκερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες εναντίον τριών υπόπτων. Σημείωσε ότι οι έρευνες θα είναι δύσκολες και χρονοβόρες.

Επίθεση Ντε Μεζιέρ κατα αστυνομίας

«Η αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν στους δρόμους προκειμένου να εξασφαλίσουν την ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και δέχονται επικρίσεις επειδή δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις δεκάδες επιθέσεις που έγιναν από ομάδες νεαρών ανδρών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και τον καθεδρικό ναό της πόλης.

«Είναι απαράδεκτο το να εκκενώνεται η πλατεία και στη συνέχεια να λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις» στο ίδιο σημείο, είπε ο γερμανός υπουργός, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί περίμεναν πρώτα να γίνουν καταγγελίες από τα θύματα, πριν αναλάβουν δράση. «Ζητώ άμεσα εξηγήσεις» τόνισε.

Η απάντηση του συνδικάτου των αστυνομικών

Το Συνδικάτο της Αστυνομίας (DpolG) αντέδρασε άμεσα, κάνοντας λόγο για «ανάρμοστη» κριτική του Ντε Μεζιέρ. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου σημείωσε, σύμφωνα με τη Deutsche Well, ότι για την κατάσταση στην Κολωνία φέρει ευθύνη και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ενώ σημείωσε ότι πολλοί από τους αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας είχαν αποσπαστεί για την φύλαξη των γερμανικών συνόρων και ότι έλειπαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here