Οργή Κυπρίων για το «Τελευταία ευκαιρία!» του Γιούνκερ -στιλ Ανάν, στο «ψηφίστε» μέχρι να πείτε «ναι»

 

«Τέτοιου είδους αναφορές δεν λειτούργησαν ούτε στο παρελθόν βοηθητικά, ούτε στην διαδικασία, ούτε στον τρόπο αντιμετώπισης, από πλευράς των πολιτών, στο σχέδιο Ανάν, που τέθηκε στο δημοψήφισμα το 2004», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλιδης

«Όσο όσο περνά ο καιρός, τα τετελεσμένα της κατοχής παγιώνονται και η προσπάθεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται πιο δύσκολη. Εκείνο που έχει σημασία, είναι όλοι να συμβάλουν ουσιαστικά στο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λύσης, που να σέβεται τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να είναι συμβατό με το κεκτημένο», είπε ο ίδιος.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητικότατη εξέλιξη την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων  για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν στην διαδικασία, αλλά «ενισχύει ακόμα περισσότερο την εξάρτηση των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει και τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους».

Υπενθυμίζεται ότι σε κυπριακή εκδήλωση ο Πρόδερος της Κομισιόν είχε πει

  • «Αυτή είναι η στιγμή επανένωσης της Κύπρου και αν αυτή η ευκαιρία χαθεί, δεν θα υπάρξει άλλη. Η σημερινή γενιά «πρέπει να λύσει αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here