ΟΠΑΠ κατά Δημοσίου για νέο φόρο και παιγνιδομηχανές, ζητά 1 δις ευρώ!

Μ΄ενα διπλό χτύπημα προς το ελληνικό δημόσιο απαντά ο ΟΠΑΠ στην επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη στα παιγνίδια του ενώ ουσιαστικά καταγγέλλει τη σύμβαση για τις παιγνιδοδομηχανές(VLT’s).

Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ αφ΄’ ενός προσέφυγε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου για την από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης που αφορά την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) επικαλούμενος ριζική μεταβολή των συνθηκών υλοποίησης του έργου που οδήγησε την ΟΠΑΠ ΑΕ στην αναστολή της δραστηριότητας. Εκτιμά δε ότι οι ζημίες ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Και αφ΄ετέρου, κοινοποίησε έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015 όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ στο διαδικτυακό στοίχημα.

Όπως αναφέρει, στις 19 Νοεμβρίου 2015, η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2016. Μεταξύ άλλων, το τέλος αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και των πρακτόρων της και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη-αδειοδοτημένων και μη-εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, το συντομότερο δυνατόν.

Οσον αφορά τα παιγνίδια VLT’s, o OΠΑΠ υποστηρίζει, ‘ότι «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της εταιρείας να συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές και υπηρεσίες, ώστε να διαμορφωθεί ένα εύλογο και ισορροπημένο κανονιστικό πλαίσιο για τα VLTs, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs της ΟΠΑΠ ΑΕ και των συνεργατών της, σύμφωνα με την από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης, το κανονιστικό πλαίσιο δεν έχει αλλάξει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here