Λιμενεργάτες: Αναστολή κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά

 

Αναστέλλουν μετά από 27 ημέρες, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες και αρχιεργάτες στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Στη Θεσσαλονίκη οι συνάδελφοί τους θα καθορίσουν τη στάση τους την Τρίτη. Ωστόσο οι υπάλληλοι των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν την απεργία  ενώ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας που καλεί τους εργαζόμενους το πρωί (11:00) της Τρίτης σε συγκέντρωση στον ΟΛΠ.

Η Ομοσπονδία ζητά από την κυβέρνηση να απαλείψει από τη νέα σύμβαση παραχώρησης για το Γενικό Κανονικό Προσωπικού, τη διάταξη με τη φράση «κατάργηση» από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

«Εάν παραμείνει η φράση κατάργηση, σημαίνει ότι η Cosco ως ΟΛΠ ΑΕ θα αποκτήσει πλήρες ‘διευθυντικό δικαίωμα’ και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψη του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με τη λύση της εργασιακής σχέσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Επίσης προσθέτει ότι οι μετατάξεις είναι μόνο σε επίπεδο εξαγγελίας.

Ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών στον ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για το ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο ανέστειλαν οι λιμενεργάτες και επόπτες στο λιμάνι του Πειραιά τις κινητοποιήσεις τους, τόνισε ότι η κυβέρνηση μπόρεσε μετά από διαβουλεύσεις να εξασφαλίσει το γεγονός ότι ο γενικός κανονισμός εργασίας των εργαζομένων δεν μπορεί να καταργηθεί μονομερώς από τον νέο διαχειριστή που θα είναι η Cosco.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που αποφασιστούν κάποιες αλλαγές από τον νέο διαχειριστή θα πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των συνδικάτων και στην περίπτωση που διαφωνήσουν οι δύο πλευρές τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από τη διαιτησία μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here