Ομπάμα: Εχει γίνει πρόοδος για την ανάκαμψη αλλά έχετε ακόμη δρόμο ακόμη-Συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό για την ανθρωπιστική του στάση στη προσφυγική κρίση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Την δεδομένη συμπαράσταση των ΗΠΑ στην προσπάθεια της Ελλάδας για οικονομική ανάπτυξη επανέλαβε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα κατά την αντιφώνησή του προς τον Πρ. Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Εχει γίνει σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει αν γίνουν, είπε με νόημα ο κ. Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα για την συνδρομή της στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και εξήρε το ρόλο του ΝΑΤΟ στον οποίο όπως είπε οι ΗΠΑ ανεξαρτήτως Δημοκρατικών ή Ρεπουμπλικάνων, θα αποτελεί την κορωνίδα της αμερικανικής πολιτικής ασφάλειας. Τάχθηκε επίσης υπέρ της ευρωπαικής ενότητας και ευημερίας που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ιδίως τους νέους.

Επίσης ο κ. Ομπάμα έδωσε συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό για την συμπόνοια και την ανθρωπιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την τεράστια προσφυγική κρίση που έπληξε την περιοχή.

Τέλος είπε ότι ανυπομονεί να δεί την Ακρόπολη κενώ επεσήμανε την σημασία της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας.

Από τη πλευρά του ο Ελληνας πρόεδρος,Πρ. Παυλόπουλος, έπλεξε το εγκώμιο στον κ. Ομπάμα τον οποίο αποκάλεσε ηγέτη με παγκόσμιο κύρος και βεληνεκές και τον ευχαρίστησε για την συμπαράσταση στη χώρα μας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε στη χώρα και στους πολίτες η οικονομική κρίση, σημείωσε την στάση του ελληνικού λαού στο προσφυγικό και έθεσε στον κ. Ομπάμα τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά το Κυπριακό(όπου όπως είπε δεν θα δεχθούμε καμία υποχώρηση του κοινοτικού δικαίου και κεκτημένου), την Συνθήκη της Λωζάνης(τονίζοντας ότι δεν είναι αποδεκτή καμία μονμοερής αλλαγή συνόρων) και στην ονομασία της ΠΓΔΜ και τον κρυπτόμενο αλυτρωτισμό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here