Ομπάμα: Ενδελεχής έρευνα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των ΓΧΣ

Τη δέσμευση για ενδελεχή έρευνα αναφορικά με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, για τον οποίο θεωρούνται ύποπτες οι αμερικανικές δυνάμεις, ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας «βαθιά συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων.

«Εξ ονόματος του αμερικανικού λαού, εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στο ιατρικό προσωπικό και στις οικογένειες των αμάχων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.
«Το υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε μια πλήρη έρευνα. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα πριν εκφέρουμε οριστική κρίση για τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας. Ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας να με κρατάει ενήμερο για την έρευνα και αναμένω πλήρη αναφορά για τα γεγονότα και τις περιστάσεις» συνέχισε ο Ομπάμα.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον πρόεδρο (του Αφγανιστάν) Άσραφ Γάνι, την αφγανική κυβέρνηση και τους διεθνείς εταίρους μας για την υποστήριξη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού του Αφγανιστάν στο έργο τους για να καταστήσουν τη χώρα ασφαλή».

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, 12 εργαζομένους και επτά ασθενείς, εκ των οποίων τρία ήταν παιδιά. Τουλάχιστον άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Κατά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η επιδρομή έπληξε το κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου, όπου βρίσκονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας και έκτακτων περιστατικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here