Ομολογία Στ. Θεοδωράκη: Θέλει «γιαλαντζί» κεντροαριστερά», θεραπαινίδα του Μητσοτάκη- Το ανέχονται στο ΠΑΣΟΚ;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής για το τι επιδιώκει με την «επανίδρυση» του «τρίτου» πόλου όπως το είπε. Στόχος του είναι η «άλωση» των δυνάμεων που εξέφρασε πολιτικά το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ και η συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πράγματι, δεν θα μπορούσε να το πει πιο καθαρά. Το Ποτάμι  επιθυμεί διακαώς τη δημιουργία ενός «μεταρρυθμιστικού κινήματος, όπως το είπε, στη συνέντευξή του στον Real fm, αποκλείοντας εκ των προτέρων κάθε συνεργασία ή σκέψη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ! 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου, για τον εκείνος καλοβλέπει μια μελλοντική συνεργασία με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως κάποιοι λένε ότι η κ. Γεννηματά κοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον διέψευσε. Το αντίθετο μάλιστα, υπερθεμάτισε στη λογική αυτή και πρόσθεσε ότι εμείς, δηλ. το Ποτάμι, αποκλείει κάθε σκέψη συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν καταστρέψει τη χώρα , όπως χαρακτηριστικά είπε.

Και προσχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ουσιαστικά ότι  στόχος του είναι η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι το νέο «κίνημα» που θα προκύψει από μια ενδεχόμενη συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, θα περιλαμβάνει μορφώματα από τη νεοφιλελεύθερη Δράση, επίσης σύμμαχο του Κυριάκου, έως την ΔΗΜΑΡ και τους οικολόγου, που εντάσσονται στο λαικό μεταρρυθμιστικό στρατόπεδο, όπως ανέφερε. Στο λεξιλόγιο του δεν υπάρχει καν η λέξη προοδευτικός, αλλά κατά τα άλλα, επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά ενός δήθεν ουδέτερου πολιτικά τεχνοκρατισμού.

Κουβέντα δεν είπε για τον Κυριάκο, αλλά αυτός ήταν φευ, παρών στην όλη σκέψη και τη συλλογιστική του Σταύρου. Και φανερώθηκε πλήρως μπροστά μας, αυτό που εξ αρχής καταλογίζουν στο Ποτάμι, οι άσπονδοι φίλοι του. Οτι δηλαδή επενδύει πολιτικά σε μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ και προσπαθεί να παρασύρει με κάθε τρόπο κι άλους σε αυτό.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι τεράστιο και αναπάντητο μέχρι τώρα: Το ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά, τι ακριβώς επιδιώκουν; Να γίνουν τα υποχείρια των επιλογών του Σταύρου Θεοδωράκη και των συμφερόντων της ολιγαρχίας που θέλει ρεβάνς και παλινόρθωση;

Είναι δυνατόν το διακύβευμα της αναγέννησης της μεγάλης κεντροαριστεράς που οραματίζονται κάποιοι καλοπροαίρετοι, να περνά μέσα από το νεοφιλελέυθερο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Θα ανεχθούν οι έντιμοι σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ αλλά άλλων κομμάτων, να γίνουν η πολιτική θεραπαινίδα του Ποταμιού που μόνο για την κεντροαριστερά δεν ενδιαφέρονται;

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here