Ολονύκτια επεισόδια και τραυματισμοί παιδιών στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου

Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα στο hot spot της Μόριας ανάμεσα σε ομάδες νεαρών προσφύγων.

Τα επεισόδια άρχισαν περίπου τα μεσάνυχτα από τον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων.Όπως καταγγέλλεται, παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες όπως οι Ιρακινοί.

moria 2

Ο πολύμηνος εγκλεισμός 3,5 περίπου χιλιάδων ανθρώπων σε υποδομές που «δεν σηκώνουν» περισσότερους από 2000 εκ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, με κακής ποιότητας όπως καταγγέλλεται φαγητό και χωρίς οι περισσότεροι χρήματα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την ανάπτυξη εθνικιστικών διαφορών αλλά και εγκληματικότητας, αναφέρει το σάιτ lesvosnet.

Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος, τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους άλλους χώρους του hot spot, με τις οικογένειες να εγκαταλείπουν προσωρινά τον χώρο για να προστατευθούν. Πολλοί πρόσφυγες τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο από τους τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Περίπου στις 4 τα χαράματα και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.

Ωστόσο, στη διάρκεια των συγκρούσεων, περίπου 40 παιδιά διέφυγαν στα γύρω κτήματα, ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης, και η Αστυνομία προσπαθούσε να τα εντοπίσει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή, ώστε να διαπιστωθεί πόσα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του hot spot.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here